Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 4247 vizualizari

 

vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • cca 500 gr. faina alba
  • fulgi de ovaz. cca 50 gr.
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 250 ml
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura frunza uscata de telina
  • 2 linguri seminte de in zdrobite la robot

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea de oi
  • 2 albusuri
  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 1 cutiuta lapte condensat (pentru cafea)
  • seminte de susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.


Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.


Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.


Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:


-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.


Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.


Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.


Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.


Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura_n 1

23.02.2014, 14:10

Clau, biig like! ma innebunesti de pofta!

Teo 1

23.02.2014, 21:22

cat or fi de gustoase!!!

claudiaO 1

24.02.2014, 10:18

super bune ! trerbie sa incerc si eu retata ta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bouyourdi-aperitiv grecesc