Cornulete cu rahat

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 3501 vizualizari

 

M-a pocnit o pofta de cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti... si se topesc in gura. Fenomenal de bune! Am facut astazi, am gustat unul asa caldut... nepudrat... ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie uscata, sau drojdie proaspata cat o nuca
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura :
  • rahat taiat bucatele
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.


Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea prea, nici foarte-foarte... subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam... copii infasati :)).


Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute... vreo 10. Scoatem tava si tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Geanina87 1

11.01.2013, 16:21

imi plac

Sim0na 1

12.01.2013, 12:03

ce-as mai manca si eu cateva..

iri_iri 1

12.01.2013, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat