Cornulete de vanilie

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 8926 vizualizari

 

Vorbeam nu demult despre febra coacerii de Plätzchen, care trebuie sa recunosc, m-a cuprins si pe mine. Am facut cateva feluri si le va voi prezenta .
In principiu se folosesc 3 tipuri de aluat, aluatul fraged, bezeaua si aluatul de turta dulce. Toate trei se preteaza a fi pastrate mai indelungat, ba chiar se fac mai bune cu timpul.Acestea se combina apoi cu dulceata , ciocolata, nuci, alune fructe confiate, cocos etc, dupa fantezia fiecaruia. Exista insa citeva retete "clasice" si unele din cele pe care le-am ales eu, se incadreaza in aceasta categorie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g alune sau nuci macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de vanilie:

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor.


Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute.


Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

 

TIPS-URI

1

folositi neaparat unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.12.2011, 21:02

Ce-mi plac !!! Ma topesc dupa ele

Angelina_Elena 1

05.12.2011, 23:19

yamiiiiiii ce bune sunt

mirela0911 1

06.12.2011, 23:09

iau cutia si am fugit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu branza si stafide