Cornulete de vanilie

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 8595 vizualizari

 

Vorbeam nu demult despre febra coacerii de Plätzchen, care trebuie sa recunosc, m-a cuprins si pe mine. Am facut cateva feluri si le va voi prezenta .
In principiu se folosesc 3 tipuri de aluat, aluatul fraged, bezeaua si aluatul de turta dulce. Toate trei se preteaza a fi pastrate mai indelungat, ba chiar se fac mai bune cu timpul.Acestea se combina apoi cu dulceata , ciocolata, nuci, alune fructe confiate, cocos etc, dupa fantezia fiecaruia. Exista insa citeva retete "clasice" si unele din cele pe care le-am ales eu, se incadreaza in aceasta categorie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g alune sau nuci macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de vanilie:

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor.


Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute.


Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

 

TIPS-URI

1

folositi neaparat unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.12.2011, 21:02

Ce-mi plac !!! Ma topesc dupa ele

Angelina_Elena 1

05.12.2011, 23:19

yamiiiiiii ce bune sunt

mirela0911 1

06.12.2011, 23:09

iau cutia si am fugit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie