Cornulete fragede

de miremirc in Prajituri, 24 Mar 2011 | 15177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 200 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic (7 g) drojdie uscata
  • 50-80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • magiun de prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute;


Formam 2 bile din aluat si intindem 2 foi; fiecare foaie o taiem in 8 triunghiuri si punem magiun de prune la baza fiecarui triunghi.


Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si le asezam intr-o tava neunsa (deoarece aluatul este suficient de gras).


Le dam la cuptor pana se rumenesc (eu am le-am lasat 40 de minute).


Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie .


Mi-au iesit 16 bucati, dar cred ca mai bine este sa impartim aluatul in 3 bile, sa intindem 3 foi si fiecare foaie sa o taiem in 8 triunghiuri; obtinem cornulete mai micute, mai multe (24 bucati) si mai dragute :P



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

24.03.2011, 22:45

imi plac

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:45

bune bune

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem