Rulada de ciocolata cu crema de vanilie

de Aletta in Prajituri, 19 Oct 2015 | 1295 vizualizari

 

De mult aveam propus sa fac o rulada, si pe moment mi-a venit sa adaug si nuca macinata. I-a dat un gust deosebit.. Doar crema nu s-a asezat cum trebuie,cred ca am pus prea multa :))

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema de vanilie:

  • un plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece de la frigider
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat

Glazura:

  • un plic de glazura de ciocolata Dr Oetker
  • nuca macinata(dupa preferinte)
  • 3 lingurite apa rece

Optional:

  • cateva linguri de Nutella
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu crema de vanilie:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :)


Se adauga galbenusurile,apa si cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn se omogenizeaza usor de jos in sus.


Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Se pune intr-o tava cu hartie pergament.


Se da la copt 30 de minute la foc mediu


Se scoate din cuptor si se rastoarna peste un prosop umed si se ruleaza.


Crema de vanilie:


Peste laptele rece se adauga plicul de crema,zaharul pudra si cel vanilinat si se amesteca cu mixerul la viteza mica apoi cateva minute la viteza mare.


Asamblare:


Rulada se desface de hartia pergament.


Se unge cu cateva linguri de Nutella,se adauga si crema de vanilie,se intinde pe toata suprafata blatului.


Se ruleaza.


Praful de glazura se amesteca cu 3 lingurite de apa rece si se intinde peste rulada.


Se presara cu nuca macinata.


Se da cateva ore la frigider.




 

TIPS-URI

1

crema de vanilie se adauga cateva minute la frigider inainte de a fi intinsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Aletta 1

21.10.2015, 11:26

Camelya

mirela0911 1

21.10.2015, 12:57

Bună!

Aletta 1

21.10.2015, 17:35

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si crumble