Cornulete fragede

de Lorra in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 36772 vizualizari

 

Sunt tare bune si atat de fragede...
Obisnuiam sa le cumpar, dar niciodata nu descopeream acel "ceva" , gustul autentic. Asa ca m-am pus pe treaba si nu am fost dezamagita :)
Acum pot spune ca mi-am "facut pofta" !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri otet
  • 1 ou + 50 ml lapte pt uns
  • 300 gr rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore.


Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare.


Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana devine un aluat consistent, nelipicios.


Se infasoara in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.


Rahatul se taie pe lungime, in betisoare de marime potrivita.


Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina, in discuri cu grosimea de 4-5 mm.


Se taie fiecare disc in triunghiuri, se pun bastonasele pe fiecare din ele si se ruleaza de la baza spre varf.


Se pregateste o tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza cornuletele si se ung cu oul batut amestecat cu lapte.


Se coc la foc mediu, 40-45 min.


Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Se pot unge si cu ou batut + zahar si nuca macinata.

2

Pentru umplutura se foloseste rahat, gem, magiun, nuci + gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lorra 1

13.10.2013, 16:03

Mc Corina

diaconta 1

13.10.2013, 18:45

cu siguranta sunt foarte fragede

Lorra 1

13.10.2013, 20:23

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete pufoase cu rahat