Cornulete fragede

de anca_rm in Prajituri, 26 Oct 2016 | 15955 vizualizari

 

O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de  gem .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.

Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .

Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.

Le punem la frigider pentru 30-40 minute .

Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.

Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .

Dupa ce clatitele de aluat  s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .

Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet . Punem umplutura si rulam .

Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .

Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

26.10.2016, 19:58

Oooo, vreau...imi plac mult...ti-au iesit super!

Rocsi 1

26.10.2016, 21:14

Ce faine sunt si ce fragede!

Merisor 1

27.10.2016, 07:37

Ce bune și frumușele!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru