Cornulete pentru mic-dejun

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2011 | 6801 vizualizari

 

Pentru cei care prefera varianta sarata langa cafeluta de dimineata,am pastrat o parte din aluatul fursecurilor pentru aceste cornulete cu branza si sunca.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte batut
  • 200 ml lapte
  • sare
  • ulei
  • branza telemea
  • sunca
  • marar
  • cascaval Delaco
  • un galbenus pentru final
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pentru mic-dejun:

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate.


Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.


Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.


Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.


Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.


Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.


Pentru umplutura am razuit telemeaua,am amestecat-o cu sunca taiata cubulete si marar.


Pentru un aspect placut,ungem cornuletele cu galbenus de ou si presaram cascaval razuit.


Lasam la cuptor 30 de minute.


Sunt la fel de bune calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pentru mic-dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

13.02.2011, 15:31

na' ca am postat gresit mesajul)))

-Miti- 1

13.02.2011, 15:34

@gaby

diaconta 1

13.02.2011, 16:00

Gaby mai rarut ca-i mai dragut de aia am si slabit,ca's mai rarut la bucatarie si n-ati venit si voi cu mancare,m-ati lasat sa mor de foame

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete sarate