Cornuri cu dulceata de nectarine

de simona72 in Prajituri, 17 Feb 2013 | 9332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • o cana lapte (250 ml)
  • 2-3 linguri smintina
  • 3 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • un borcan de dulceata (de nectarine am folosit eu)
  • un ou pt uns cornurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de nectarine:

Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine, punem drojdia cu laptele calut si zaharul, le amestecam si lasam sa creasca maiaua 10 minute. Intr-un castron punem faina amestecata cu sarea, facem o groapa la mijloc, adaugam maiaua, galbenusurile, smantina si untul. Framintam un aluat ca si la cozonac, il punem in castron si-l lasam sa creasca la loc cald 30-40 minute. Cind este gata il rasturnam pe masa de lucru, luam cite o bucatica din aluat, o intindem cu sucitorul intr-un triunghi, punem dulceata la baza triunghiului si le sucim pt a le da foema de corn. Le punem in tava cu hirtie de copt. le mai lasam la loc cald pina isi dubleaza volumul, trebuie sa creasca frumos, le ungem cu ou batut, pe care l-am scos mai devreme din frigider si le dam la cuptorl incalzit la 170 grade pt 15 minute. Le mai lasam inca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

 

TIPS-URI

1

Am avut musafiri si s-au terminat f repede si nu am mai avut timp sa le pun in valoare intr-o poza frumoasa... direct din tava...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

T I M E A 1

17.02.2013, 22:04

bune dimineata langa cafea

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:48

bune

Alexandra Elena 1

20.02.2013, 13:10

ce bune trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem