Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm bine de tot. Punem și uleiul puțin câte puțin ( aluatul este gata când nu se mai lipește de mână). Lăsăm la dospit pentru 45 de minute.
Întindem o foaie rotundă și tăiem în triunghiuri pornind din centru către margini (mi-au ieșit cam 6 triunghiuri dintr-un cerc). Punem finetti în centru și rahatul și rulăm de la bază spre vârf. Le ungem cu gălbenuș și le mai lăsăm 10 minute deoparte. Se pun la cuptor la foc mediu într-o tavă acoperită cu foaie de copt și le lăsăm până se rumenesc ( cam 25-30 minute a durat la mine procesul). După ce le scoatem le ungem cu sirop cu ajutorul unei pensule și presărăm nuca de cocos.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola