Cornuri cu gem

de Bunica in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 4524 vizualizari

 

De cafea e prea tarziu , asa ca va invit la ceaiul de la ora 5

 

INGREDIENTE

  • 250 g. margarina
  • 250ml. lapte batut
  • 1 cub de drojdie
  • 500 g. faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • gem 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la dospit ( undeva la caldura) Cand a crescut de si-a dublat volumul se imparte in 4 parti. Se ia fiecare parte , se intinde pe planseta usor infainata si se taie in 6-8 parti. Pe fiecare parte se pune gem (fiecare dupa preferinta ) , se ruleaza, se unge fiecare corn cu ou .Tava de copt am tapetat-o cu hartie de copt. In cuptorul incalzit in prealabil stau pana se rumenesc .Cand le-am scos din cuptor le-am facut fata frumoasa cu sirop de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ella49 1

21.11.2011, 18:54

Dana_Retetegg 1

25.11.2011, 22:02

Imi aduc aminte de copilarie cornurile cu gem Tare bune

ionela2682 1

03.12.2011, 19:05

chiar ieri am facut cu dulceata de gutui!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu gem si ciocolata