Cornuri cu gem

de Bunica in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 6326 vizualizari

 

De cafea e prea tarziu , asa ca va invit la ceaiul de la ora 5

 

INGREDIENTE

  • 250 g. margarina
  • 250ml. lapte batut
  • 1 cub de drojdie
  • 500 g. faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • gem 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

 Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la dospit ( undeva la caldura) Cand a crescut de si-a dublat volumul se imparte in 4 parti. Se ia fiecare parte , se intinde pe planseta usor infainata si se taie in 6-8 parti. Pe fiecare parte se pune gem (fiecare dupa preferinta ) , se ruleaza, se unge fiecare corn cu ou .Tava de copt am tapetat-o cu hartie de copt. In cuptorul incalzit in prealabil stau pana se rumenesc .Cand le-am scos din cuptor le-am facut fata frumoasa cu sirop de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ella49 1

21.11.2011, 18:54

Dana_Retetegg 1

25.11.2011, 22:02

Imi aduc aminte de copilarie cornurile cu gem Tare bune

ionela2682 1

03.12.2011, 19:05

chiar ieri am facut cu dulceata de gutui!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava