Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

de Rocsi in Mancaruri de post, 10 Ian 2017 | 2970 vizualizari

 

In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 1 plic drojdia uscata (7 gr)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 120 ml apa minerala calduta
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala potrivita
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • un borcan 400 gr gem de prune
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 1 canita apa
  • 1 lingura plina de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita vanilie
  • in plus zahar pentru pudrat cornurile
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca:

Aluatul:

Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.

Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.

Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.

Punem coaja de portocala, uleiul si mai framantam cam 2 minute, pana sunt toate bine incorporate.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca cam 90 de minute, la loc caldut si ferit de curent.


Cand aluatul este dospit, pregatim umplutura:

Punem gemul intr-un bol, adaugam nuca macinata.

Nuca puneti in functie de cat de gros este gemul. Al meu a fost potrivit si am pus vreo 6-7 linguri de nuca macinata.


Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Rupem bucatele, in functie de cat de mari doriti cornurile. Eu am rupt 18 bucatele de aluat.

Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem umplutura, apoi le rulam si presam putin capetele.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana sunt bine rumenite.

Cat timp se coc cornurile, pregatim siropul:

Amestecam apa usor calduta cu zaharul pudra, pana acesta din urma este dizolvat.

Adaugam uleiul, vanilia si le invartim bine.

Cand sunt gata cornurile, le scoatem din cuptor si le ungem bine cu sirop.


Le acoperim bine cu folie alimentara, apoi cu doua prosoape groase.

Servim si calde, dar restul le pastram asa acoperite cu folie si prosoape pentru ca nu se vor intari.

Le pudram cu zahar inainte de servire.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

13.01.2017, 10:20

Va multumesc mult!

Valclaudia 1

08.03.2017, 06:30

Rocsi 1

08.03.2017, 18:57

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08