Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 3295 vizualizari

 

Absolut delicioase aceste cornuri! Mi-au placut cum aratau la Gaby_d si m-au convins sa la incerc. Sursa Nico&Lia

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 2 oua

Umplutura:

  • nuca macinata
  • magiun de prune

Pentru uns:

  • 1 ou
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci:

Aluatul:


Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.


Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios.


Aluatul se da la rece pana se pregateste umplutura.


Umplutura:


Se maruntesc nucile si se amesteca cu magiunul.


Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati de 28-34 de grame, din care se modeleaza bilute. (La suprafata se formeaza o crusta si mici crapaturi.)


Fiecare biluta se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Se pune cate umplutura, se intinde, se ruleaza (am rulat cu partea crapata in exterior) si i se da forma de potcoava.


Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand spatiu intre ele.


Cu ajutorul unei pensule se ung cu galbenus de ou si se lasa sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor se ung cu albus.


Se incalzeste cuptorul la 180°C si se introduce tava.


Se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.


Prima tava am lasat-o putin mai mult si s-au rumenit bine.:)


 

TIPS-URI

1

Am injumatatit cantitatile si au rezultat 17 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

20.03.2014, 22:50

Ma bucur ca-ti plac Rocsi

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

Tabita ce cornuri bune ai facut

- TABITA - 1

21.03.2014, 11:07

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )