Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

de - TABITA - in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 3013 vizualizari

 

Absolut delicioase aceste cornuri! Mi-au placut cum aratau la Gaby_d si m-au convins sa la incerc. Sursa Nico&Lia

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 2 oua

Umplutura:

  • nuca macinata
  • magiun de prune

Pentru uns:

  • 1 ou
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci:

Aluatul:

Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.

Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios. 

Aluatul se da la rece pana se pregateste umplutura. 

Umplutura: 

Se maruntesc nucile si se amesteca cu magiunul.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati de 28-34 de grame, din care se modeleaza bilute. (La suprafata se formeaza o crusta si mici crapaturi.)

Fiecare biluta se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Se pune cate umplutura, se intinde, se ruleaza (am rulat cu partea crapata in exterior) si i se da forma de potcoava.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand spatiu intre ele.

Cu ajutorul unei pensule se ung cu galbenus de ou si se lasa sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor se ung cu albus. 

Se incalzeste cuptorul la 180°C si se introduce tava. 

Se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Prima tava am lasat-o putin mai mult si s-au rumenit bine.:)

 

 

TIPS-URI

1

Am injumatatit cantitatile si au rezultat 17 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

20.03.2014, 22:50

Ma bucur ca-ti plac Rocsi

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

Tabita ce cornuri bune ai facut

- TABITA - 1

21.03.2014, 11:07

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!