Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Sep 2013 | 6045 vizualizari

 

Nu facusem de mult cornuri desi cam toti din casa papa asa ceva, in special piticii

Aluat cu branza de vaca si unt mai facusem la niste placintele care-mi placusera tare mult, de aluat dospit nici nu mai zic, dar sa combin branza de vaca in aluat dospit inca nu incercasem. Pot sa va zic doar c-a iesit unul dintre cele mai grozave aluaturi, usor de modelat si super pufos dupa copt. Nu se intareste DELOC crusta nici dupa ce cornurile se racesc. Am facut 18 bucati si toate s-au mancat intr-o dupa amiaza

Sa le testati si voi, sunt perfecte pentru pachetelul de scoala/gradinita. Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 600 gr faina alba
  • 200 gr branza dulce de vaca (eu am preparat-o in casa din lapte dulce si calciu lactic)
  • 3 linguri smantana grasa
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • coaja rasa lamaie
  • un cub (25 gr) drojdie proaspata
  • 250-300 ml lapte caldut
  • un ou

Umplutura

  • -gem de prune amestecat cu nuca macinata si cacao
  • sau ciocolata rasa amestecata cu nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca:

Aluat.

Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca.

Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!) si incepe sa adaugi putin cate putin omogenizand amestecul. Cantitatea de lapte nu este fixa, aceasta depinzand de puterea de absorbtie a fainii, de aceea adaugi cate putin si te opresti atunci cand ai obtinut un aluat ferm , elastic. Mai adaugi lapte doar daca-ti vine greu la framantat si aluatul este mult prea tare.

Rastorni aluatul pe masa de lucru infainata si-l framanti timp de 15 minute. Daca devine lipicios mai poti unge mana cu ulei, ca nu te vede nimeni )).

Pui aluatul inapoi in bol il acoperi si-l dai la frigider pentru o ora – o ora si jumatate.

Umplutura este variabila.

Eu am amestecat gem de prune cu nuca macinata (si aici depinde cat de legat este gemul, de asta nu va pot da o cantitate fixa). Puneti mai intai cateva linguri de nuca iar daca mai este cazul mai adaugati. Un plus de gust capata amestecul si cu o lingura de cacao, dar este optional.

Cateva cornuri le-am umplut cu ciocolata amestecata cu nuca, ramase de la o alta prajitura dar puteti pune cate o patratica de ciocolata intreaga in mijlocul bucatii de aluat, apoi rulati.

Scoateti aluatul de la rece si-l impartiti in doua bucati egale. Fiecare bucata o modelati in forma rotunda apoi o aplatizati cu sucitorul intinzand o foaie pe care o taiati pe mijloc intai in doua, apoi in patru, si asa mai departe . Depinde cat de mari/mici doriti sa modelati cornurile.

Puneti cate o lingura de umplutura si incepeti sa rulati incepand cu partea mai lata si ajungand la varful bucatii de aluat.

Asezati cornurile formate in tava tapetata cu hartie de copt , preincalziti cuptorul , mai lasati cornurile 10 minute la cald apoi le introduceti in cuptor la foc mediu.

Le lasati pe treapta de mijloc pana capata culoare pe talpa apoi le mutati pe treapta superioara pana se rumenesc frumos.

A doua tava de cornuri am uns-o cu ou batut (nu tava, cornurile ) ) dar la fel de bune au fost toate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

18.09.2013, 23:30

Foarte bune si frumoase!

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:14

minunate

Raluca57 1

20.01.2014, 15:13

Intr-adevar vedeta acest aluat. O bunatate!! am facut si dupa modelul din http://www.bucataras.ro/retete/colac-cu-praline-de-ciocolata-52337.html, dar umplute unele cu gem si unele cu crema de vanilie. Ne declaram fani!!!! Raluca

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu finetti