Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

de MotanLaOale in Prajituri, 25 Sep 2013 | 11200 vizualizari

 

Mi s-a parut interesant aluatul si am facut si eu. Au iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 200g branza dulce de vaca
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 30ml ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 25g drojdie proaspata
  • 300ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 400g dulceata de visine
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby:



ALUAT


Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator.


Laptele se incalzeste putin (sa nu friga la mana).


Se incepe amestecarea ingredientelor din castron, adaugand lapte putin cate putin si amestecand si iar adaugand si amestecand.


Nu se foloseste tot laptele ci doar atat cat trebuie pana se obtine un aluat ferm si elastic.


Se scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu ulei si se framanta cam 15 minute.


Daca aluatul devine lipicios se mai poate unge masa cu ulei.


Se pune aluatul inapoi in castron, se acopera si se pune in frigider la crescut pentru o ora, o ora jumatate.


Umplutura este optiunea fiecaruia.


Eu am scurs putin din siropul de la un borcan cu dulceata de visine si am amestecat visinile ramase cu nuca macinata pana am obtinut un amestec destul de tare.


Batonul de ciocolata l-am rupt patratele.


Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua.


Fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie rotunda de grosimea de 4-5 milimetri.


Cu un cutit bine ascutit se taie foaia in doua, prin centru, apoi in patru si apoi raze de marimea care va aranjeaza.


Se pune cate o lingurita de umplutura in partea lata si se ruleaza incepand de acolo pana la varful ascutit.


Eu am pus si cate doua patratele de ciocolata in partea lata si am rulat la fel.


Cornurile astfel facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Mie mi-au iesit 12 cornuri din fiecare jumatate.


Se ung cu ou batut cu o lingurita de lapte si se lasa 10 minute la crescut la cald.


Se introduce tava in cuptorul preancalzit la foc mediu pe treapta de mijloc pana capata culoare pe talpa (cam 15-20 minute).


Cand au prins culoare pe talpa se muta tava pe treapta superioara si se tine pana se rumenesc frumos (cam 10 minute).


Se scot pe platou si se lasa la racit.


Se servesc cu un pahar de lapte.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul este foarte bun si dupa ce a stat in frigider 24 de ore.

2

In umplutura se poate pune si o lingura de cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

26.09.2013, 09:59

Multumesc

Valclaudia 1

17.12.2014, 19:10

Motanelu' felicitari pentru bunatatile pe care le prepari!

MotanLaOale 1

17.12.2014, 19:42

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza si stafide