Coronita cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 8590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • In plus, mai avem nevoie de:
  • cateva felii de mozzarella
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde intr-o tava (de tarta, am pus eu) unsa cu ulei. Se ridica putin aluatul si pe marginea tavii. Se aseaza umplutura pe margine, formand un inel.

Se acopera cu felii subtiri de mozzarella. Mijlocul se cresteaza cu un cutit sau cu o rola de taiat aluatul, in forma de stea, formand 8 triunghiuri. Fiecare triunghi se trage apoi peste carne, lipind varful de marginea aluatului. Galbenusul il "desfacem" in putin lapte, apoi ungem coronita cu o pensula. Presaram cu susan.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste, in jur de jumatate de ora, depinde de cuptorul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gargarite