Coronita cu carne tocata

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2012 | 3430 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum aceasta coronita frumoasa si ideala pt orice masa festiva.
Reteta e de la Edith Frincu cu modificarile de rigoare :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 coronite:
  • Pt aluat:
  • 150 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 ou + 1 albus (galbenusul il folosim pt uns )
  • gogosari murati
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.


In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa care adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.


Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste aluatul deasupra.


Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

olivee 1

22.09.2012, 14:53

arata super

flory86 1

22.09.2012, 16:07

spui k intindem 2 foi.ti-au iesit 2 coronite sau ai suprapus foile?

T I M E A 1

23.09.2012, 00:09

Flory - la ingrediente am scris ca sunt pt doua coronite, deci doua foi-cate una pt fiecare coronita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb