Coronita cu mozzarella

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 2160 vizualizari

 

O bunatate !!! Aluat pufos...mozzarella topita ....sa tot maninci :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip '00'
  • 80 gr untura
  • 100 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingurita cu sare
  • 1\2 lingurita cu zahar
  • 1 ou ( pentru uns )
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu mozzarella:

Incepem prin a prepara aluatul.


Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.


Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.


Acoperim bolul si il lasam la dospit circa 1-2 ore.


Cand aluatul a dospit,il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom face coronita .


Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina.


Mozzarella o scurgem bine de apa si o taiem cuburi mici.


Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii,mozarella si busuioc.


Pe mijloc crestam cu un cutit bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.


Din aluatul ramas formam fasii si le rulam si le punem in centrul tavii.


Ungem coronita cu ou ( doar aluatul).


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata si mozzarella s-a topit.


Se serveste calda .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

09.01.2014, 16:46

yuum!

madi_marin 1

11.01.2014, 18:27

imi place!

Andreea Caroline 1

11.01.2014, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Soft French Bread Rolls