Coronita cu mozzarella

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 2279 vizualizari

 

O bunatate !!! Aluat pufos...mozzarella topita ....sa tot maninci :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip '00'
  • 80 gr untura
  • 100 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingurita cu sare
  • 1\2 lingurita cu zahar
  • 1 ou ( pentru uns )
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu mozzarella:

Incepem prin a prepara aluatul.


Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.


Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.


Acoperim bolul si il lasam la dospit circa 1-2 ore.


Cand aluatul a dospit,il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom face coronita .


Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina.


Mozzarella o scurgem bine de apa si o taiem cuburi mici.


Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii,mozarella si busuioc.


Pe mijloc crestam cu un cutit bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.


Din aluatul ramas formam fasii si le rulam si le punem in centrul tavii.


Ungem coronita cu ou ( doar aluatul).


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata si mozzarella s-a topit.


Se serveste calda .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

09.01.2014, 16:46

yuum!

madi_marin 1

11.01.2014, 18:27

imi place!

Andreea Caroline 1

11.01.2014, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem