Coronita de branza cu mamaliguta

de Patricia Iordache in Mancare copii, 7 Apr 2013 | 1973 vizualizari

 

Un preparat simplu, gustos si aspectuos pentru copilasii nostrii si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • pentru mamaliga
  • 2 cani malai
  • 5 cani apa
  • 1 lingurita sare
  • un cub de unt (cat o nuca)
  • pentru coronita de branza
  • 150 gr branza de vaca semisarata
  • un cub de unt (cat o nuca)
  • 2 linguri smantana cu grasime 12%
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de branza cu mamaliguta:

Punem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac.


Asteapta sa inceapa sa borboroseasca.


Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 minute, dar mai amestecam din cand in cand.


Mamaliga este gata cand se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si are consistenta vartoasa. O rastornam pe un platou.


Pe o farfurie, asezam in mijlocul acesteia mamaliga cat dorim. Pe marginea acesteia presaram branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.


In centrul mamaligii punem untul, lingurile de smantana si decoram cu o frunza de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

Putem sa aseam deasupra mamaligii si un ou ochi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de branza cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Patricia Iordache 1

07.04.2013, 22:28

Multumesc fetelor!

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:29

vai ce pofta mi s-a facut...

Patricia Iordache 1

08.04.2013, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite