Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor

de Constelatialeu in Porc, 21 Feb 2016 | 1090 vizualizari

 

Inca e iarna, calendaristic..ca daca ma uit afara seamana cu Primavara in toata regula....dar nu despre asta era vorba ci despre ceva de haleala...afumatura....

 

INGREDIENTE

  • 550 g costita afumata ( afumata in afumatoarea de acasa, de la mama)
  • 500 g cartofi albi
  • 1 capatana de usturoi
  • rosioare galbene conservate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor:

Costita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute.

Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei.

Luam o tava ceramica asezam pe margine cartofii, apoi alternam cartofii cu costita, deasupra presaram usturoi taiat marunt si cateva rosioare galbene, stropim cu putin ulei, acoperim tava cu hartie de copt si bagam tava la cuptor pentru 1ora si 1/2 , inainte cu 20 min scoatem hartia de copt si lasam sa se rumeneasca putin.

Cam asta e tot, simplu si bun, zic eu, ca asa vreau, ca pot si ca nu dau nimanui explicatii....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

22.02.2016, 18:12

mihaelar63 1

22.02.2016, 21:55

Mancare de mancare

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:30

Buna mancare, dar desenul de pe capacul borcanului este cel mai frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!