Costita de Praid - reteta nr.1850

de mihaelar63 in Porc, 12 Sep 2021 | 679 vizualizari

 

  ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
Dragii mei aceasta costita de poveste a fost pregatita pentru intalnirea bucatrasilor de la Praid- in anul de gratie 2021.  Dor ne-a fost unii de altii  dupa o pauza impusa de un an . Poate de aceia mancarea a fost mai buna , noi mai veseli si mai frumosi ca niciodata . Reteta de condimentare s-a conturat pe parcurs dupa cum m-a vizitat inspiratia culinara .
 Meritul este a mai multor bucatarasi . Sotul meu a procurat , transat si transportat costita . Eu am condimentat si marinat . Teo si Florin- cuplu de succes la gratar  a gatit costitele mai mult decat perfect . Ceilalti bucatarasi au savurat [ sper ] aceste grozave costite . Deci a fost o munca de echipa !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 6.5 kg costita porc
  • 1 bere irlandeza neagra Guiness
  • 3 cepe rosii
  • 3 ardei iuti
  • 5 foi de dafin
  • cimbrisor uscat
  • fulgi chilli
  • piper cu lamaiie
  • 300 gr untura proaspata de porc
  • pasta ungureasca de ardei iute
  • usturoi granulat
  • paprika ungureasca afumata
  • Zaatar rosu [ condiment oriental cu cimbru salbatic ]
  • 500 ml reductie de bulion proaspat de rosii
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de Praid - reteta nr.1850:

  1. In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli .
  2. Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza .
  3. Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore .
  4. Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu usturoi granulat si paprika afumata . , zaatar rosu
  5. Am uns apoi costitele  cu pasta ungureasca de ardei iuti si cu untura proaspata de porc .
  6. Am folosit untuura pentru ca la prajit costitel sa nu se usuce prea tarE . Oricum excesul de grasime se va scurge la copt .
  7.  Intre straturi am distribuit  rondele de ceapa rosie , rondele de ardei iute  si foi de dafin .
  8. Pentru ca eram cu bulionul  proaspat de rosii la fiert am pus intr-o craticioara si l-am lasat sa scada pana a ajuns  ceva de genul rosiilor pasate .[ Nu a fost nevoie d emult timp pentru ca am folosit rosii foarte carnoase cu multa pulpa ]
  9. Am avut emotii la gandul ca am folosit prea multe ingrediente picant , pentru ca aveam si copii la masa .Din fericire si de data aceasta amnimerit condimentarea :D
  10.  Din experienta am invatat ca imbinarea mai multor ingrediente picante duce la un gust complex de exceptie . Totul trebuie dramuit cu grija pentru a nu depasi  cu mult cantitatea folosita in mod frecvent .
  11.  Pana la pregatire costitele marinate se pastreaza la rece .
  12. Pentru ultima operatiune s-au ocupat marii maestrii ai gratarului Teo @ Florin .
  13. Pregatirea la gratar a fost de exceptie . Degeaba ai carne , degeaba o marinezi cum trebuie , daca nu stii sa o prepari la gratar cum trebuie !!!

TIPS-URI

1

Din experienta am invatat ca imbinarea mai multor ingrediente picante duce la un gust complex de exceptie . Totul trebuie dramuit cu grija pentru a nu depasi cu mult cantitatea folosita in mod frecvent .

2

Pregatirea la gratar a fost de exceptie . Degeaba ai carne , degeaba o marinezi cum trebuie , daca nu stii sa o prepari la gratar cum trebuie !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de Praid - reteta nr.1850" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.09.2021, 19:25

Au aratat minunat si cu siguranta s-au bucurat bucatarasii de fiecare bucatica!

Catalina L 1

16.09.2021, 19:31

ce bunatate ati facut

Lau 1

19.09.2021, 16:08

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Creier de porc pane