Costita de vacuta cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 13 Mai 2019 | 2211 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i prea mica. Perfecta pentru o masa la doua persoane. Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente. Am preferat o gatire mai simpla.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de vacuta - sacrificata in gospodarie
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 4 cartofi mari
  • boia ardei ungureasca
  • pudra ghimbir
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • usturoi verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu cartofi:

  1.  Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]
  2. Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.
  3. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde.
  4.  Prajiti pana carnea va prinde o usoara crusta.
  5. Se transfera costitele intr-o tava impreuna cu cartofii taiati bucati mari.
  6. Presarati peste carne boia de ardei si ghimbir.
  7. Sarati si cartofii. Distribuiti peste carne si cartofi bucatele de unt.
  8. Se da tava la cuptor 30 minute la foc mediu.
  9. Apoiu inca 5 minute la foc mare.
  10. Incercati costita daca este patrunsa. Eu am obtinut o costita rumena cu interiorul bine patruns.
  11. La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat.

TIPS-URI

1

La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat .

2

Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente . Am preferat o gatire mai simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi