Spectacolul toamnei--Dovleac umplut

de adnia in Vita, 14 Oct 2013 | 2797 vizualizari

 

Pentru mine, toamna a fost intotdeauna un sezon al reveriilor, al mirosului de gutui si mere, al razelor caldute de soare...cand eu deja suspin dupa zilele de vara! Si tot asa imi amintesc ce copil dificil am fost din punctul de vedere al alimentatiei, cand nu voiam sa mananc mai nimic...si cum se perindau prin fata ochilor mei fel de fel de bunatati, care mai de care mai atragatoare, dichisite si parfumate...iar eu, am descoperit dovleacul:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 1 dovleac mediu
  • 300 g carne de vitel tocata fin
  • 2 cepe mici
  • 1 capatana usturoi marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 2-3 morcovi mici
  • 1/2 telina proaspata (sau una mai mica)
  • 1 sfecla rosie mica
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 100 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita pudra de ienibahar
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 praf nucsoara
  • 1/2 lingurita pudra de menta
  • 1/2 lingurita pudra de busuioc
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spectacolul toamnei--Dovleac umplut:

Se preincalzeste cuptorul



Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica


Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie


Se spala dovleacul, se sterge cu un servet, apoi se taie pe lung, in 2 jumatati egale


Se scobeste cu grija, cu ajutorul unei linguri, se scot samburii si, daca alveola rezultata este prea mica, se largeste cu ajutorul aceleiasi linguri (atentie: nu se scobeste de tot, trebuie sa lasam coaja si margini de cca 2 cm de la coaja, astfel incat sa putem folosi dovleacul pe post de castron)


Se sareaza putin dovleacul si se stropeste cu putin ulei de masline presat la rece


Se aseaza jumatatile de dovleac intr-o tava simpla, cu cavitatile in sus si se introduc in cuptor 10 minute


Intre timp, se prepara umplutura: ceapa si suturoiul se calesc usor intr-o craticioara cu 1 lingura ulei de masline presat la rece.


Se adauga carnea si radacinoasele, se calesc toate impreuna cca 2 minute, se adauga supa si se lasa la fiert inca 15 minute


Se scoate dovleacul din cuptor si se acopera cu hartie de copt, dupa care se introduce din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute, pana se inmoaie (rolul hartiei este acela de a preveni innegrirea dovleacului)


Dupa ce dovleacul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit.


Intre timp,se verifica compozitia de carne, se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper


Se umplu cavitatile dovleacului cu compozitia de mai sus si se mai da la cuptor inca 5 minute, sa se usuce putin deasupra.


Se scoate din cuptor, se transfera dovleacul pe un platou si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat


Se serveste cald, ca atare, sau cu un sos de iaurt ori de rosii


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spectacolul toamnei--Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

15.10.2013, 18:50

Chiar spectacol...Arata fabulos!

Ela68 1

15.10.2013, 23:26

interesanta combinatie

adnia 1

19.10.2013, 20:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Patison (dovlecel steluta) umplut