Costite de porc adevarate, la gratar

de mihaelar63 in Porc, 26 Iul 2021 | 2045 vizualizari

 

  Am tot primit recomandari si sfaturi de cat de bune sunt costitele gata condimentate de la firma X . Daca mi-au spus trei persoane diferite, am achizitionat si eu. Dezamagire totala !!! Gust prea dulce, aditivi, prea sarate !!! A venit timpul sa prepar eu propria varianta. Sunt foarte multumita si am sa repet experienta !!!  Astea-s costite adevarate ce le-am facut eu  !!!Probabil chiar pentru intalnirea de vara a bucatarasilor !!! .

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg costita de porc
  • 2 beri
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 manunchi mic de cimbru
  • 6 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite zaatar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc adevarate, la gratar:

  1. Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare.
  2. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru.
  3. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere.
  4. Se fierb costitele cam o ora, sub capac.
  5. Opriti fierberea si le scurgeti de lichid cand furculita intra usor in carne.
  6. Lasati carnea sa se zvante si sa se raceasca putin .
  7. Intr-un bol amestecati condimentele cu sare .
  8. Puneti untura de porc proaspata peste condimente si amestecati .
  9. Cu acest amestec, ungeti costitele pe ambele parti .
  10. Costitele astfel pregatite se pun la rece pana vor fi puse pe gratar.
  11. Coaceti costitele pe gratar dupa preferinta: mai perpelite sau mai fragede !!!
  12. Noi am facut costitele o parte direct pe gratar.
  13.  O alta parte peun gratar de inox pus pe gratarul de font . Deci nu chiar la plita incinsa . S-au copt mai mult in caldura emanata .
  14. Mi-au placut cele preparate in al doilea mod  Au fost mai suculente si mai fragede .
  15. Serviti alaturi de costitele la gratar legume sau salate de cruditati .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de costitele la gratar legume sau salate de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc adevarate, la gratar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata, la gratar