Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2015 | 1581 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la provocarea celor de la SunFood Fructe si legume, reteta in care am ales sa folosesc dintre conservele lor, ciupercile.
Am preparat niste cosulete aperitiv tare de efect, gustoase si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj Bella(o foaie)
  • 1 bobrcan ciuperci feliate(200 gr)
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii gogosar murat
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putin cascaval ras
  • 4 buc. rosii deshidratate
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci:

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura.


Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien.


Lasam vasul pe foc pana se prepara bine baconul, amestecand din cand in cand cu o paleta, apoi rasturnam ingredientele intr-o sita sa se scurga de lichid.


Le lasam sa se raceasca bine.


Mixam bine cele doua oua si le diluam cu laptele apoi adaugam pesmetul si praful de copt.


Peste acest aluat, adaugam ingredientele racite, gogosarul murat taiat mai marunt si amestecam bine totul.


Decupam aluatul de foietaj in patru patrate cu care imbracam peretii formelor in care vom coace cosuletele.


Impartim amestecul de ingrediente in patru si il punem in cosulete.


Coacem cosuletele pentru 30-35 de minute la 180 de grade, iar dupa stingerea focului, adaugam bucati de rosii deshidratate si putin cascaval ras deasupra, si mai lasam cosuletele in cuptor 5 minute pentru a se topi cascavalul.


Se pot umple cosuletele cu diverse legume si preparate din carne, eu m-am rezumat doar la bacon, ciuperci si gogosar, de data aceasta.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cosuletele se pot umple cu diverse ingrediente si se pot consuma atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Adi 1

12.05.2015, 18:55

Foarte bune!

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:16

FRUMOASE!

Panacris 1

14.05.2015, 07:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci