Cosulete cu crema de branza si verdeata

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2012 | 4548 vizualizari

 

Continuam marea aventura in bucatarie de sarbatori, cu un aperitiv simplu si gustos, care a stat pe masa noastra de Craciun, alaturi de alte bunatati "d-ale porcului" si a fost bine venit pentru ca aveam nevoie si de ceva mai light.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat congelat (un pachet are 2 foi si eu am folosit numai una),
  • 300 g branza proaspata,
  • 2-3 linguri smantana,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • 1 leg. ceapa verde,
  • 1/2 leg patrunjel,
  • 1/2 leg marar,
  • seminte de mas si susan optional
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de branza si verdeata:

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.  

Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.  

Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si il coaceti in tava.  

Daca vreti cosulete, intindeti usor aluatul pe marginile formei de briosa. Aluatul trebuie intepat in 2-3 locuri cu o furculita. In fiecare cosulet punem o hartiuta mica de copt si pe ea cateva boabe de fasole (sau de orez am avut eu) si astfel evitati sa se ridice mijlocul aluatului.  

Am pus tava la cuptor la foc mic, 10-15 min. La mine a mers repede fiind tava cu cate 6 forme de briosa, dar chiar daca sunt forme individuale le punem impreuna in cuptor ca sa nu coacem mai multe serii.  

Am scos cosuletele din forme si le-am lasat sa se raceasca.  

Intre timp am amestecat branza cu smantana, verdeturile taiate marunt si condimentele.  

Am umplut fiecare cosulet de aluat cu 2-3 lingurite de crema de branza si verdeturi, apoi am decorat cu seminte de mac, susan si frunze de patrunjel.

Un aperitiv excelent pentru o masa festiva! Merita sa-l incercati! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (39)

Dana_Retetegg 1

28.12.2012, 13:51

rucsanda2013 1

28.12.2012, 14:21

arata extraordinar de bine bravo dana

Dana_Retetegg 1

28.12.2012, 15:13

Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu bacon