Cosulete cu dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 2896 vizualizari

 

Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg dovleac
  • 3 foi placinte
  • 100 ml iaurt de fructe
  • 3 foi gelatine
  • 5 linguri miere albine
  • 2 banane
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dovleac:

Foile de placinta le decongelam .


Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).


Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .


Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.


Procedam la fel si pentru celelalte foi .


Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .


Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .


Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .


Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .


Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .


Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .


Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci , gem de macese sau orice altceva doriti.


Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .


 

TIPS-URI

1

in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe

2

se poate adauga aroma preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:34

Ralu, Krysty

Reteta-Video 1

30.10.2013, 12:04

Delicios!

Lia_ 1

31.10.2013, 07:38

bunaciuni ... ca de obicei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete cu peste

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Tort cu vanilie şi flori

de Ancutsa 5

ieri la 17:26

Piperchi

ieri la 09:54

Piept de pui învelit în cașcaval, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:03

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si dovleac copt