Cosulete cu dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 1737 vizualizari

 

Toamna , natura ne ofera dovleacul. Il putem folosi la deserturi , feluri principale si supe .
Azi am adus un desert .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg dovleac
  • 3 foi placinte
  • 100 ml iaurt de fructe
  • 3 foi gelatine
  • 5 linguri miere albine
  • 2 banane
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dovleac:

Foile de placinta le decongelam .


Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).


Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .


Patratele le asezam in formele de briose , cate trei intr-o forma.


Procedam la fel si pentru celelalte foi .


Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si le lasam cam 5 minute , pana cand se rumenesc usor .


Scoatem tava si putem pregati umplutura de dovleac .


Dovleacul il curatam de mijloc si il punem la fiert sau la copt ( eu l-am copt ) , pana cand este moale . Il lasam la racit .


Desfacem coaja si asezam pulpa intr-un castron. Adaugam iaurtul , bananele , mierea de albine si zeama de lamaie . Facem un piure fin cu ajutorul blenderului sau a zdrobitorului de cartofi .


Punem de-o parte si pregatim gelatine conform instructiunilor de pe ambalaj .


Cand este dizolvata o aduagm in piure si amestecam .


Vom umple cosuletele , deasupra putem pune nuci , gem de macese sau orice altceva doriti.


Presaram cu zahar pudra si dam la frigider pana in momentul servirii .


 

TIPS-URI

1

in loc de cosuletele de foi de placinta se pot folosi cupe

2

se poate adauga aroma preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:34

Ralu, Krysty

Reteta-Video 1

30.10.2013, 12:04

Delicios!

Lia_ 1

31.10.2013, 07:38

bunaciuni ... ca de obicei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac si ciocolata