Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni

de Criss in Prajituri, 25 Iun 2014 | 4126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingura apa rece
  • Crema de vanilie:
  • -250 ml lapte
  • -1 lingura faina sau amidon
  • -1 ou
  • -2-3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • -250 g capsuni
  • -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -1 lingurita gelatina
  • -1 lingura apa
  • -250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni:

Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Crema obtinuta se pune intr-un posh si se orneaza tartele umplute cu crema de vanilie. 

Dragalase, aromate, delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

25.06.2014, 20:03

Sunt absolut delicioase!

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:21

Criss 1

27.06.2014, 05:10

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si ciocolata alba