Prajitura de ananas cu crema de trufe

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2010 | 3279 vizualizari

 

O prajitura fina, racoroasa si foarte delicioasa

 

INGREDIENTE

  • crema de trufe de ciocolata:
  • 3 ciocolate( una neagra si doua cu lapte )
  • 100 gr unt
  • 150 gr frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 plic vanilie
  • 200 gr faina
  • un praf copt  
  • Siropul de ananas:
  • o felie de ananas
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa  
  • Crema de ananas:
  • doua felii mari de ananas proaspat
  • 1 vanilie esenta
  • 200 ml frisca
  • 100 gr unt la temp camerei
  • 5 linguri zahar pudra  
  • 1 felie de ananas taiata marunt pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ananas cu crema de trufe:

Facem blatul:


Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , se scoate din hartie apoi se taie in doua transversal .


Crema de ananas:


Facem ananasul pasta la blender. Il punem apoi la mixer cu frisca si apoi cu untul moale la temp camerei, vanilia si zaharul. Dam la rece sa se intareasca, apoi asezam crema pe partea de jos a blatului insiropata cu siropul de ananas:


Siropul de ananas:


Punem intr-un ibric, pasta de ananas( facam pasta la blender) apoi apa si zaharul, lasam pana se infierbanta dar nu dam in clocot. Cu acest sirop insiropam blatul cu lingura. Apoi asezam crema de ananas racita si deasupra iar blatul pe care il insiropam. Punem deasupra crema de trufe.


Crema de trufe:



Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin). Cand este topita, luam ibricul de pe foc si racim cateva minute. Punem din nou ibricul pe foc si adaugam si frisca. Amestecam foarte bine si adaugam si untul. Mixam bine de tot si adaugam si zaharul.


Asezam bucatele de ananas proaspat deasupra si gata dam la rece ...servim dupa doua trei ore....sau mai bine dupa ce va sta toata noaptea la rece.( eu nu am avut rabdarica)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ananas cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

18.12.2010, 22:31

Ce vizite de fete minunate!

MotanLaOale 1

20.12.2010, 09:18

arata bine

kamy 1

20.12.2010, 20:08

wowwww 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Oco