Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi

de Merisor in Pui, 23 Oct 2012 | 5850 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac rulada, dar bucatile din piept de pui fiind mici, le-am transformat in cosulete. Au fost mult mai atractive.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • 1,300 kg piept de pui dezosat
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 gogosar
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • 1,250 kg cartofi
  • apa
  • sare
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • sos de rosii
  • rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi:

Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de la ciuperci, apoi am adaugat ciupercile, am lasat putin pe foc si am adaugat carnea tocata asezonata cu condimente si sare. Am lasat pe foc pana s-a patruns carnea bine, apoi am adaugat mararul tocat. Formele de briose le-am uns cu putin ulei, apoi am asezat pieptul de pui si l-am umplut cu compozitia de carne tocata, iar deasupra am asezat felii de gogosar.Le-am pus intr-o tava pe care am dat-o la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat cam 15 minute la foc mediu, doar pana s-au patruns putin.

Cand au fost gata cosuletele din piept de pui, le-am scos din formele de briose si le-am mutat intr-un vas de yena cu capac. Lichidul care a ramas in briose, l-am scurs intr-o tava in care am asezat cartofii asezonati cu sare si rozmarin. Ceapa am tocat-o julien, usturoiul l-am tocat si le-am inabusit putin cu ulei si apa, apoi am pus sos de rosii, am amestecat putin pe foc si am pus acest sos peste cartofi. Am introdus tava la cuptor pentru 20 de minute.  Am servit acesti cartofi cu cosuletele din piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pane umplut cu cascaval