Cotlet cu sos de cidru si ciuperci

de papabundetot in Porc, 17 Mai 2014 | 1089 vizualizari

 

In sfarsit a venit si weekendul si am putut din nou sa ma joc prin bucatarie,lucru care ma relaxeaza si ma face foarte fericita :) Am ales cidrul pentru ca de mult imi doream sa gatesc ceva cu aceasta bautura,mai ales ca am tot vazut diverse retete si niciodata pana astazi nu am avut ocazia sa prepar si eu ceva,asa ca astazi am asociat cidrul cu ciuperci si cotletul de porc la cuptor si zic eu ca am facut o alegere buna!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 8 felii cotlet porc fara os
  • 200 ml cidru de mere
  • sos stridii
  • chimen macinat
  • ghimbir macinat
  • scortisoara
  • Pentru sos:
  • pasta de creveti
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml cidru de mere
  • sos soia
  • sos de ardei iuti
  • 5 spices
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita miere

Pentru garnitura: Cartofi noi

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu sos de cidru si ciuperci:

Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.


Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.


Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos de cidru si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

18.05.2014, 03:29

Aromat di tat !!!

mirela0911 1

18.05.2014, 12:36

laura_n 1

18.05.2014, 15:29

grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata la cuptor cu pilaf de orez