Jumari

de Valclaudia in Porc, 6 Mai 2017 | 3690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina proaspata de porc
  • sare de mare dupa gust
  • piper rosu macinat dupa gust
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu).

Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita.

Dupa ce se topesc si plutesc in untura, adaugam laptele rece pentru uniformizarea culorii, apoi le scoatem cu strecuratoarea din grasime intr-un castron din inox.

Cat sunt fierbinti, le condimentam cu sare de mare si piper rosu proaspat macinat, amestecam sa se condimenteze uniform si le lasam la racit.

Le-am servit cu ridichi proaspete si castravete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc