Gulaş

de AlexJ in Porc, 23 Mar 2011 | 4502 vizualizari

 

Conform dex+ului gulaș (-șuri), s.n. – Fel de mâncare tipic unguresc, tocană cu carne, cârnați şi găluşte de făină sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucaţi cârnati de casă, mari și afumati
  • vreo 7 cartofi mari (vreo 1-1,5 kg )
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  •  1 ardei gras sau ardei capia
  • 1 ceapă roșie mare 
  • 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
  • foi dafin
  • sare,  piper, boia de ardei iute și dulce 
  • ulei de masline

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş:

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul .


Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul de data asta. O adevărată plăcere. Dupa ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei , pana devin sticloase. Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.


Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele. Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.


Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin înainte ).

Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin . Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să faceți piure cartofii. Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sare, piper și boia, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc, amestecând cu grijă.


Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

bucatarimcudiana 1

23.03.2011, 20:17

bun bun
am trecut la favorite

mimmi 1

24.03.2011, 14:37

Ce pofta mi s-a facut

AlexJ 1

14.04.2011, 08:12

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc