Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv

de nico15 in Porc, 10 Dec 2011 | 1448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 bucati de cotlet de porc
  • 1-2 bucati de sfecla
  • 1 hrean
  • 1-2 cartofi
  • 15 boabe de bob(l-am achizitionat inghetat de la magazinul chinezesc din Dragonul Rosu)
  • 1-2 rosii cherry
  • 1 pahar de vin rosu
  • 30 g de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ulei,
  • unt
  • cimbru
  • sare, piper
  • 1 pachetel de gelatina
  • 20 g de parmezan  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv:





Facem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza:



  • 1 ceapa taiata jullien

  • 1 morcov taiat rondele

  • ½ ceasca de vin rosu

  • cimbru

  • sare, piper si ulei




Aceasta se lasa aproximativ doua ore. Vom pune sfecla rosie la copt in tava aproximativ doua ore, daca dupa expirarea timpului nu este coapta(se-ncearca cu o furculita) adica moale se va continua coacerea. Dupa expirarea timpului(pentru marinada) se scoate carnea si se va aranja cotletul, adica nu vom lasa carne pe osul cotletului ca in imaginea alaturata. Dupa ce carnea a fost aranjata(sarata, piperata si cu un praf de cimbru) o vom trage in unt si ulei in tigaie doua minute pe fiecare parte dupa care o vom introduce la cuptor 20-25 de minute la foc potrivit. Vom aranja un pat din catofi si vom adauga cotletele peste. Verificam daca sunt facute cotletele si cartofii iar daca la expirarea timpului sunt facute, se scot se acopera cu folie si se lasa in asteptare.



Sfecla este coapta, o vom decoji si o vom taia in cubulete potrivite, curatam si hreanul si il radem pe razatoarea mica, impartim cantitatea de sfecla in doua, din prima vom face un piure de sfecla rosie cu hrean si putina smantana lichida. Din cealalta parte vom face un jeleu de sfecla si un dressing bazat tot pe sfecla.



Piure:Punem intr-un blender sfecla, hreanul, smantana lichida, saram si piperam acesta trebuie sa fie cremos di foarte fin.



Jeleu: Punem 80% din cealalta parte de sfecla in blender si adaugam ½ de ceasca de apa clocotita putin cate putin(daca mai trebuie mai adaugam), blendam bine in acelas timp punem pe foc in una-doua linguri de apa rece un pliculet de gelatina, lasam sa se-n moaie dupa care o punem un pic pe foc cateva secunde fara sa se fiarba, dupa care o luam si o adaugam in jeleul nostru. Pregatim o tava de metal de dimensiuni potrivite, adaugam peste folie de plastic si punem jeleul nostru intr-un strat mediu spre ingust, intindem bine si nivelam sa aiba aceias dimensiune peste tot(mare atentie jeleul NU trebuie sa fie apos), dupa aceea dam la frigider, asteptand sa se-ntareasca acesta.



Dressingul:



Din restul de 20% de sfecla facem un dressing dupa cum urmeaza blendam restul de sfecla si adaugam restul de ½ de ceasca de vin rosu, picuram putin ulei si saram.



In acelas timp punem boabele de bob(un fel de fasole) la fiert, iar dupa ce sunt fierte nu sparte, se vor trage in unt.



Verificam daca jeleul este facut, daca este facut se va taia niste cubulete potrivite si se va aranja farfuria ca in imaginile alaturate. Aranjam si piureul cu ajutorul unui cerc de metal adaugam cartofii peste care putem adauga parmezan(optional) si punem si dressingul.



Pare cam mult de lucru dar produsul final incanta prin: calitate, gust si rafinament, sper sa va placa.



Pofta Buna.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

10.12.2011, 22:39

diaconta 1

11.12.2011, 11:45

super prezentare

mirela0911 1

11.12.2011, 14:15

ce prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan