Cotlet de porc cu prune uscate

de mihaelar63 in Porc, 28 Feb 2015 | 1242 vizualizari

 

De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 200 gr prune uscate afumate
  • 100 gr stafide sultanine aurii
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa galbena
  • 1 l supa clara de pui
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri rase zahar brun
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu prune uscate:

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .


Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .


Legumele se curata si se taie bucati de cate 4 cm .


Intr-un bol se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .


Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .


Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .


Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .


Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .


Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .


Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

01.03.2015, 07:00

Foarte bun!

mirela0911 1

03.03.2015, 13:26

Cred ca a iesit o bunatate!

MotanLaOale 1

10.03.2016, 23:03

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman