Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

de merisor in Porc, 14 Dec 2014 | 4064 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor.
A iesit foarte frageda si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de porc
  • 1 doza bere neagra
  • 1 plic amestec de condimente Kotanyi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere poliflora
  • 1 lingura apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra:

Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.


Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.


Eu am tinut-o de seara pana dimineata.


Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.


O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.


Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.


Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.


Intr-un vas diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.


Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.


Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.


Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.


Acoperim vasul si il introducem la cuptor.


Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.


Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Andra_Constantinescu 1

20.12.2014, 23:20

Buna

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:51

Panacris 1

23.01.2015, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava