Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare

de Sidy in Porc, 22 Feb 2012 | 8838 vizualizari

 

Azi la pranz am savurat acest minunat cotlet de porc facut cu salvie, in vin...Si am mai adaugat minunatii cartofi suedezi si un sos dulce acrisor de merisoare.
A iesit o nebunieeeeee....
Daca va place aroma salviei, veti fi incantati cu siguranta , de aceasta friptura.

 

INGREDIENTE

  • - pentru cotlet
  • 700 g cotlet de porc
  • 50 g unt
  • 150 ml vin
  • 2-3 ramurele salvie
  • sare
  • piper
  • - pentru sosul de merisoare
  • 100 g merisoare
  • 3 linguri zahar
  • un varf lingurita ghimbir
  • 150 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • - pentru cartofii suedezi
  • 7 cartofi mari rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 7 felii unt
  • rozmarin(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare:

Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie.

Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura.

Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute.

Preparam sosul de merisoare topind untul intr-o craticioara. Adaugam apoi zaharul, ghimbirul si vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. La sfarsit adaugam merisoarele si lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul.

Curatam cartofii si ii taiem transversal, cat mai subtiri, dar fara ai taia complet.

Cuptorul il incalzim la 200 de grade C.

Preparam mujdeiul din usturoiul curatat si dat prin presa, la care adaugam sare , piper si uleiul putin cate putin ca la maioneza pina se face ca o spuma groasa.

Ungem cartofii cu mujdeiul in care am  adaugat rozmarinul.

Pe o tava punem hartie de copt, asezam cartofii unsi cu mujdei si ii dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

La servire punem pe farfurie cotletul, cartofii si doua linguri de sos de merisoare.

Veti fi incantati de aromele pe care le veti intilni....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Adinuta 1

22.02.2012, 21:01

arata foarte bine! in Polonia sosul de merisoare e foarte popular la fripturi

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:58

o bunatate

diana_k 1

23.02.2012, 13:04

arata tare bine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi suedezi