Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare

de Sidy in Porc, 22 Feb 2012 | 5475 vizualizari

 

Azi la pranz am savurat acest minunat cotlet de porc facut cu salvie, in vin...Si am mai adaugat minunatii cartofi suedezi si un sos dulce acrisor de merisoare.
A iesit o nebunieeeeee....
Daca va place aroma salviei, veti fi incantati cu siguranta , de aceasta friptura.

 

INGREDIENTE

  • - pentru cotlet
  • 700 g cotlet de porc
  • 50 g unt
  • 150 ml vin
  • 2-3 ramurele salvie
  • sare
  • piper
  • - pentru sosul de merisoare
  • 100 g merisoare
  • 3 linguri zahar
  • un varf lingurita ghimbir
  • 150 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • - pentru cartofii suedezi
  • 7 cartofi mari rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 7 felii unt
  • rozmarin(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare:

Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie.


Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura.


Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute.


Preparam sosul de merisoare topind untul intr-o craticioara. Adaugam apoi zaharul, ghimbirul si vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. La sfarsit adaugam merisoarele si lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul.


Curatam cartofii si ii taiem transversal, cat mai subtiri, dar fara ai taia complet.


Cuptorul il incalzim la 200 de grade C.


Preparam mujdeiul din usturoiul curatat si dat prin presa, la care adaugam sare , piper si uleiul putin cate putin ca la maioneza pina se face ca o spuma groasa.


Ungem cartofii cu mujdeiul in care am adaugat rozmarinul.


Pe o tava punem hartie de copt, asezam cartofii unsi cu mujdei si ii dam la cuptor pentru 40-50 de minute.


La servire punem pe farfurie cotletul, cartofii si doua linguri de sos de merisoare.


Veti fi incantati de aromele pe care le veti intilni....


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Adinuta 1

22.02.2012, 21:01

arata foarte bine! in Polonia sosul de merisoare e foarte popular la fripturi

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:58

o bunatate

diana_k 1

23.02.2012, 13:04

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Cartofi suedezi