Cotlet de porc, la cuptor

de _Alina_ in Porc, 4 Noi 2014 | 4923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc (nu e o cantitate standard, eu spre ex. am avut 4 kg)
  • Marinada:
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1/2 lg sare grunjoasa
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 2 lg rase zahar brun
  • 3 lg otet balsamic
  • 6 lg vin rosu (stresinica - am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc, la cuptor:

1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada.

2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul.

3. Incinge cuptorul la  210 grade Celsius pe treapta grill.

4. Pune cotletul pe un gratar, intr-o tava si toarna marinada in tava impreuna cu 1/2 cana apa. 

5. Introdu tava in cuptor si lasa cotletul 10 minute pe o parte, apoi intoarce-l si pe cealalta parte inca 10 minute. 

6. Comuta pe treapta de coacere (incalzire superioara + inferioara)  si scade temperatura la 190 grade. Mai lasa cotletul in cuptor 20 minute (depinde de cat de bine facut il vrei). 

7. Scoate cotletul din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l taia.  

Nota: daca nu detii un cuptor cu functie grill poti incinge o tigaie si sa prajesti cotletul pe toate partile (pentru a-si pastra sucurile) inainte de a-l introduce in cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura