Limba cu praz si masline

de susu in Porc, 22 Feb 2010 | 19007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • Condimente
  • Ulei pentru prajit    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu praz si masline:

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite  cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute.

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Mie imi place  numai acest fel de masline si am auzit de la diversi ca sunt si mai sanatoase fata de cele negre care sunt tratate.

Se adauga o parte din apa in care a fiert limba  ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba déjà fiarta si se mai lasa putin.

Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate.

Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.


Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lia maria 1

23.02.2010, 09:16

Arata grozav, felicitari !

madi_marin 1

23.02.2010, 14:47

ce buna e mancarica asta....delicioasa....trebuie sa o pregatesc si eu curand ca mi s-a facut o pofta....mama mama....

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 17:32

Este o mancarica pe cinste.Chiar mi-ai dat o super idee.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de praz