Limba cu praz si masline

de susu in Porc, 22 Feb 2010 | 13672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • Condimente
  • Ulei pentru prajit    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu praz si masline:

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute.



Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Mie imi place numai acest fel de masline si am auzit de la diversi ca sunt si mai sanatoase fata de cele negre care sunt tratate.



Se adauga o parte din apa in care a fiert limba ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba déjà fiarta si se mai lasa putin.



Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate.



Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

lia maria 1

23.02.2010, 09:16

Arata grozav, felicitari !

madi_marin 1

23.02.2010, 14:47

ce buna e mancarica asta....delicioasa....trebuie sa o pregatesc si eu curand ca mi s-a facut o pofta....mama mama....

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 17:32

Este o mancarica pe cinste.Chiar mi-ai dat o super idee.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de praz cu măsline şi porc