Cotlet de porc rulat

de adasev12 in Porc, 29 Noi 2011 | 3955 vizualizari

 

ideea este preluata de la o emisiune tv

 

INGREDIENTE

  • pt rulouri 
  • 4 felii de cotlet
  • 2 oua
  • 2 maini de ciuperci feliate
  • 4 castraveciori murati mici sau 2 mai marisori
  • 10 masline verzi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei d e masline
  • sare, piper
  • garnitura:
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofei
  • 3-4 linguri  ulei de masline
  • patrunjel verde
  • un fir de telina
  • vegeta, sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc rulat:

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile feliate si se continua calirea cam 10 minute. Se sareaza putin si se pipereaza. Se adauga si maslinele taiate in sferturi. Se da la o parte.


Se fierb ouale tari, cam 7-8 minute. Se lasa in apa rece 3-4 minute, apoi se curata si se taie in sferturi. Carnea se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza, se sareaza si pipereaza. Castravetii daca sunt mai mari se taie in 2 pe lungime.( chiar in 4 daca sunt imensi....)


Se ia cate o bucata de carne si se asaza pe ea 2 linguri de ciuperci, un castravecior murat si 2 bucati de ou. Se ruleaza bine in asa fel incat marginile sa fie bine stranse in interior ca sa nu iasa compozitia ( ca o sarma). Se prinde cu scobitori.


Aiici reteta prevedea sa se prajeasca in tigaie, dar mie mi-au iesit cam mari rulourile si m-am gandit ca n-o sa se patrunda bine carnea, asa ca le-am dat la cuptor...poate ca e si mai sanatos...Deci, rulourile se dau bine prin pesmet si se asaza intr-o tava unsa bine cu ulei de masline, se toarna si peste rulouri puin ulei si se dau la cuptor la 200 grade pt 35 minute, apoi scadem temperatura la 180 si continuam coacerea pana la o ora. Intre timp mai intoarcem rulourile pe toate partile sa se rumeneasca frumos.


In timp cat se fac rulourile facem garnitura. Si aici am schimbat reteta fiindca era cu morcovi, conopida si broccoli gratinate, dar cum la mine nu se papa broccoli, iar conopoida doar la zile mari, am inlocuit garnitura cu morcovi si cartofi. Deci, am curatat morcovii si i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Cartofii, de asemenea, i-am curatat si taiat cubulete si i-am pus langa morcovei. Am adaugat si un fir de telina si am lasat sa fiarba cam pe 3 sferturi, atat cat sa fie moi, dar sa nu se sfarame. Am strecurat apoi legumele si le-am lasat sa se scurga bine. Apoi intr-o tigaie am pus ulei de masline si l-am incins si am pus legumele, fara telina, la calit. Le-am lasat cateva minute (vreo 5), am stins focul si am presarat putina vegeta si patrunjel verde deasupra.


Am servit rulourile cu salata asortata, dar se pot servi si simple, fara garnitura. Se pot si taia ca o rulada si pune la aperitive, f bine arata si are un gust aparte. Merita incercat!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc rulat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:37

ce bine arata foarte reusit

Adinuta san 1

01.12.2011, 10:12

super,de retinut pentru sarbatori!

adasev12 1

01.12.2011, 11:09

gabitza, multumesc
adina....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de porc