Coulis de capsuni

de AlexTeacher in Dulceata / Gem, 13 Mai 2015 | 2375 vizualizari

 

Coulis este un sos gros, preparat din legume sau fructe si trecut prin sita. Coulis-ul de capsuni este delicios alaturi de un croissant proaspat sau poate fi ingredientul cheie dintr-un desert cu care vrei sa impresionezi. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Incercati aceasta minunatie daca tot a venit sezonul capsunelor ! :D

 

INGREDIENTE

    • Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
    • Capsuni – 800 g – 1 kg
    • Cardamon boabe – 4 buc
    • Anason stelat – 1 buc
    • Baton de scortisoara – 1 buc
    • Bobite de ienibahar – 4 buc
    • Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
    • Coaja rasa de la o 1/2 portocala
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Zahar gelifiant – 150 g
    • Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
    • Gellfix – 1/2 pachet
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coulis de capsuni:



  • Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;




  • Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul;




  • Blendati bine capsunile cu ajutorul lui Breville Hand Blender;




  • In momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4 adaugati capsunile blendate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea;




  • Spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva;




  • Opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca;




  • Odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort;





Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coulis de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

21.02.2016, 18:14

kytz 1

31.05.2017, 10:44

Ce bine arată croissantul, ce bine arată sosul! 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

oanapl 1

31.05.2017, 16:51

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni