Coulis de capsuni

de AlexTeacher in Dulceata / Gem, 13 Mai 2015 | 1296 vizualizari

 

Coulis este un sos gros, preparat din legume sau fructe si trecut prin sita. Coulis-ul de capsuni este delicios alaturi de un croissant proaspat sau poate fi ingredientul cheie dintr-un desert cu care vrei sa impresionezi. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Incercati aceasta minunatie daca tot a venit sezonul capsunelor ! :D

 

INGREDIENTE

    • Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
    • Capsuni – 800 g – 1 kg
    • Cardamon boabe – 4 buc
    • Anason stelat – 1 buc
    • Baton de scortisoara – 1 buc
    • Bobite de ienibahar – 4 buc
    • Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
    • Coaja rasa de la o 1/2 portocala
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Zahar gelifiant – 150 g
    • Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
    • Gellfix – 1/2 pachet
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coulis de capsuni:



  • Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;




  • Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul;




  • Blendati bine capsunile cu ajutorul lui Breville Hand Blender;




  • In momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4 adaugati capsunile blendate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea;




  • Spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva;




  • Opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca;




  • Odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort;





Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coulis de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

16.05.2015, 09:58

poa 1

18.05.2015, 20:31

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

21.02.2016, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!