Covrigei cu mac

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2012 | 5390 vizualizari

 

By BucatarimcuDiana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei, avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 125 g margarina
  • 125 g untura
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu mac:

Dizolvam drojdia in 3 linguri de apa calduta.

Intr-un vas punem faina, margarina, untura, oul, faina, drojdia, zaharul, sarea si amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam apoi 3 linguri de smantana si incepem sa framantam pana se leaga, si obtinem un aluat consistent(daca este nevoie mai adaugam inca o lingura de smantana).

Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.

Impartim aluatul in 4 parti egale.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, iar apoi decupam covrigeii cu ajutorul formei speciale.

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu oul batut cu laptele, presaram deasupra mac, si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu mac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (42)

Angelina_Elena 1

11.12.2012, 00:02

multumesc frumos Anna!

Angelina_Elena 1

11.12.2012, 00:03

Ruxy

mamaieelena 1

11.12.2012, 18:34

am venit la covrigei faci si de MOS AJUN?sunt deliciosi si bucurie copiilor

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun pentru campioni