Covrigi polonezi

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2012 | 7145 vizualizari

 

Nu va pot spune ce pofta mi-a facut Miha cu acesti covrigi. Si ce puteam face ca sa-mi treaca pofta? Sa-mi fac singura covrigi ca pana la Iasi e cale lunga :). Au fost atat de buni, pufosi si aromati...

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 1 plic vanilie
  • 550 g faina

Pentru uns foaia:

  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra cu vanilie

Pentru uns covrigii:

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Sirop:

  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca.


Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr si lapte si valilia. Incepem sa framanatan iar apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte si sarea. Framantam un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim apoi castronul (in cazul meu covata ;) )cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut si ferit de curenti, pana isi dubleza volumul (~1 ora si jumatate).


Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, pentru a scoate aerul. Impartim aluatul in doua parti si din ficare parte intindem un dreptunghi de ~0,5 cm grosime.


Unul amestecat cu zaharul pudra cu vanilie il impartim in doua parti si ungem astfel fiecare foaie.

Impaturim foaia pe jumatate si taiem fasii late de 2 cm. Fiecare fasie o taiem pe jumatate (pe lungime) lasand un capat netaiat (ca in poza). Rasucim cele doua fasii si formam covrigul.


Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu galbenus desfacut in 2-3 linguri de lapte.


Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.


Intre timp pregatim siropul. Amestecam mierea cu apa si le punem pe foc, pana se incalzeste putin si se dizolva mierea.


Turnam siropul peste covrigii fierbinti. Daca ii doriti mai insiropati sau mai dulci puteti sa mariti cantitatile.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

26.11.2012, 12:11

Diana

Valclaudia 1

30.11.2012, 21:16

Delicios!

La Ancuta 1

03.12.2012, 12:37

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi