Covrigi polonezi

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2012 | 7469 vizualizari

 

Nu va pot spune ce pofta mi-a facut Miha cu acesti covrigi. Si ce puteam face ca sa-mi treaca pofta? Sa-mi fac singura covrigi ca pana la Iasi e cale lunga :). Au fost atat de buni, pufosi si aromati...

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 1 plic vanilie
  • 550 g faina

Pentru uns foaia:

  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra cu vanilie

Pentru uns covrigii:

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Sirop:

  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca.


Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr si lapte si valilia. Incepem sa framanatan iar apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte si sarea. Framantam un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim apoi castronul (in cazul meu covata ;) )cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut si ferit de curenti, pana isi dubleza volumul (~1 ora si jumatate).


Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, pentru a scoate aerul. Impartim aluatul in doua parti si din ficare parte intindem un dreptunghi de ~0,5 cm grosime.


Unul amestecat cu zaharul pudra cu vanilie il impartim in doua parti si ungem astfel fiecare foaie.

Impaturim foaia pe jumatate si taiem fasii late de 2 cm. Fiecare fasie o taiem pe jumatate (pe lungime) lasand un capat netaiat (ca in poza). Rasucim cele doua fasii si formam covrigul.


Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu galbenus desfacut in 2-3 linguri de lapte.


Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.


Intre timp pregatim siropul. Amestecam mierea cu apa si le punem pe foc, pana se incalzeste putin si se dizolva mierea.


Turnam siropul peste covrigii fierbinti. Daca ii doriti mai insiropati sau mai dulci puteti sa mariti cantitatile.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

26.11.2012, 12:11

Diana

Valclaudia 1

30.11.2012, 21:16

Delicios!

La Ancuta 1

03.12.2012, 12:37

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi