Covrigi Polonezi

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 4583 vizualizari

 

Am dat o fuga pana-n...Polonia pe blogul Ancutei,ca m-a impins pacatul sa deschid facebook-ul.....uite asa isi face omul de lucru cand il mananca.....curiozitatea..

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt 65 % grasime
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata ( in reteta erau 25 g ,eu am avut un cub de 50 g si l-am pus pe tot)
  • 75 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 550 g faina
  • Pt.uns foaia
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar fain vanilat
  • Pt.uns covrigii
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • Sirop
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • sau sos de ciocolata pentru cei care nu suporta mierea
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Polonezi:

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se framanta bine.Untul se topeste si se lasa sa se raceasca un pic,nu se pune fierbinte,se incorporeaza untul in aluat si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut la loc calduros cca 1 ora.Dupa ce a crescut framantam un pic aluatul sa scoatem aerul din el,il impartim in doua parti egale.Intindem o foaie dreptunghiulara peste care intindem jumataete din untul cu zahar frecat bine.Pliem foaia pe jumatate si apoi taiem fasii late de cca 2 degete,fiecare fasie o crestam pe orizontala fara sa despicam pana la capat,apoi impletim si formam covrigul cum s eva vedea in imagini.Asezam covrigii intr-o tava cu hartie de copt si ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.Dam tava la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.

Siropul : Mierea cu apa pe foc pana s edizolfa mierea,nu trebuie sa fiarba.

Cand scoatem covrigii din cuptor turnam siropul peste ei.

Eu am folosit sos de ciocolata ,l-am turnat peste covrigii calzi,al meu baiat nu e prieten cu mierea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

babi5 1

26.09.2014, 09:34

Daca ti-ai facut tu de lucru imi fac si eu

elucubratiiculinare 1

27.09.2014, 09:23

ce mult imi plac

dantes 1

27.09.2014, 09:41

Foarte buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi