Cozonac

de lacrimioara in Dulciuri, 27 Dec 2010 | 1916 vizualizari

 

Cum de craciun nu trebuie sa lipseasca cozonacul am facut si eu nu am facut poze la preparare ca nu am mai avut baterie la telefon

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,(este pentru 2 cozonaci)
  • 8 galbenusuri,
  • 50gr drojdie,
  • 200 gr zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 pachet de unt,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 100ml apa calduta,
  • coaja lamaie si portocala sau esenta,
  • vanilie esenta sau zahar.
  • Umplutura
  • cacaoa 4 linguri,
  • 500gr nuca macinata si zahar dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Intr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si sarea pana devine ca o crema.


Intr-un vas incapator punem faina,adaugam drojdia dospita,galbenusurile frecate si aromele si incepem sa framantam. Incet incet adaugam laptele si apa,pana obtinem un aluat mai tare. Topim untul si intindem aluatul apasand cu pumni intindem cate putin din untul topit peste aluat si framantam pana terminam untul si continuam 30 de minute la framantat aluatul ca sa iasa pufos,dupa care il lasam la loc caldut ferit de curenti 1 ora jumatate sa dospeasca.


Dupa ce a crescut il impartim in 2, luam o jumatate si o punem pe plansa de lucru si aceasta la randu ei o imparim in 2. Intindem prima parte o umplem cu amestecul de nuca si il rulam il punem deoparte si procedam si cu a doua la fel, dupa care le impletim. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat. Puteti sa il umpleti cu ce doriti si il punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei si lasam la dospit inca 30 minute.


Incalzim cuptorul 15 minute inainte de a-i baga la copt. Bagam la copt 45 minute ,10 minute la 200 grade dupa care scadem temperatura la 180 grade pana la final. Eu am avut ghinion caci cuptorul meu cam arde si coaja a iesit cam arsa. Daca aveti astfel de probleme cu cuptorul eu zic ca dupa ce au primit culoarea de copt sa acoperiti cu o hartie de copt sau staniol ca sa nu se arda, eu asa am zis ca o sa procedez data viitoare ca sa nu mai am probleme. Dar la gust au iesit super buni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

27.12.2010, 21:37

ce crescut bine e tare bun

tanyapatap 1

27.12.2010, 23:07

nadina73 1

01.01.2011, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitane