Cozonac

de lacrimioara in Dulciuri, 27 Dec 2010 | 4057 vizualizari

 

Cum de craciun nu trebuie sa lipseasca cozonacul am facut si eu nu am facut poze la preparare ca nu am mai avut baterie la telefon

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,(este pentru 2 cozonaci)
  • 8 galbenusuri,
  • 50gr drojdie,
  • 200 gr zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 pachet de unt,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 100ml apa calduta,
  • coaja lamaie si portocala sau esenta,
  • vanilie esenta sau zahar.
  • Umplutura
  • cacaoa 4 linguri,
  • 500gr nuca macinata si zahar dupa gust.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Intr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si sarea pana devine ca o crema.

Intr-un vas incapator punem faina,adaugam drojdia dospita,galbenusurile frecate si aromele si incepem sa framantam. Incet incet adaugam laptele si apa,pana obtinem un aluat mai tare. Topim untul si intindem aluatul apasand cu pumni intindem cate putin din untul topit peste aluat si framantam pana terminam untul si continuam 30 de minute la framantat  aluatul ca sa iasa pufos,dupa care il lasam la loc caldut ferit de curenti 1 ora jumatate sa dospeasca.

Dupa ce a crescut il impartim in 2, luam o jumatate si o punem pe plansa de lucru si aceasta la randu ei  o imparim in 2. Intindem prima parte o umplem cu amestecul de nuca si il rulam il punem deoparte si procedam si cu a doua la fel, dupa care le impletim. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat. Puteti sa il umpleti cu ce doriti  si il punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei si lasam la dospit inca 30 minute.

Incalzim cuptorul 15 minute inainte de a-i baga la copt. Bagam la copt 45 minute ,10 minute la 200 grade dupa care scadem temperatura la 180 grade pana la final. Eu am avut ghinion caci cuptorul meu cam arde si  coaja a iesit cam arsa. Daca aveti astfel de probleme cu cuptorul  eu zic ca dupa ce au primit culoarea de copt sa acoperiti cu o hartie de copt sau staniol ca sa nu se arda, eu asa am zis ca o sa procedez data viitoare ca sa nu mai am probleme. Dar la gust au iesit super buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane