Cozonac

de ionela84 in Prajituri, 13 Dec 2013 | 1770 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 1 kg faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lgt sare
  • vanilie
  • 5 lg smantana grasa
  • 50 g drojdie
  • 15 g mahalep

Pt umplutura

  • 300 g nuca macinata
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g ciocolata topita
  • 4 lg cacao

Pt uns:

  • 1 ou
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`.

Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un aluat nelipicios si elastic,lasam la loc cald pana acesta isi dubleaza volumul

Pt umplutura:Btem albusurile spuma cu zaharul,incorporam treptat nuca si apoi cacaua apoi ciocolata topita.

Impartim aluatul in 4 bucati

Luam una dintre bucati si o impartim iar in 2 ,intindem 2 foi pe care punem cateva linguri de umplutura si le rulam usor.

Impletim cele 2 foi si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, procedam identic si cu celalalte 3 bucati mari ramase.

Lasam sa mai creasca in tava pt 15 min apoi ungem cu oul desfacut cu putina apa si presaram susan.

Dam la cuptor(PREINCALZIT)foc mic pt 50-60 min sau pana se rumenesc usor.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pt reusita unui cozonac e recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

Mahalep/mahalepi=condiment utilizat in industria patiseriei dar mai cu seama in cozonacul grecesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ionela84 1

18.12.2013, 23:10

alexandraioana 1

15.04.2014, 20:18

ce e ala mahalep ?

ionela84 1

16.04.2014, 07:19

Mahalep/mahalepi=condiment utilizat in industria patiseriei dar mai cu seama in cozonacul grecesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!