Cozonac

de ionela84 in Prajituri, 13 Dec 2013 | 1919 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 1 kg faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lgt sare
  • vanilie
  • 5 lg smantana grasa
  • 50 g drojdie
  • 15 g mahalep

Pt umplutura

  • 300 g nuca macinata
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g ciocolata topita
  • 4 lg cacao

Pt uns:

  • 1 ou
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`.


Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un aluat nelipicios si elastic,lasam la loc cald pana acesta isi dubleaza volumul


Pt umplutura:Btem albusurile spuma cu zaharul,incorporam treptat nuca si apoi cacaua apoi ciocolata topita.


Impartim aluatul in 4 bucati


Luam una dintre bucati si o impartim iar in 2 ,intindem 2 foi pe care punem cateva linguri de umplutura si le rulam usor.


Impletim cele 2 foi si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, procedam identic si cu celalalte 3 bucati mari ramase.


Lasam sa mai creasca in tava pt 15 min apoi ungem cu oul desfacut cu putina apa si presaram susan.


Dam la cuptor(PREINCALZIT)foc mic pt 50-60 min sau pana se rumenesc usor.



 

TIPS-URI

1

Pt reusita unui cozonac e recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

Mahalep/mahalepi=condiment utilizat in industria patiseriei dar mai cu seama in cozonacul grecesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ionela84 1

18.12.2013, 23:10

alexandraioana 1

15.04.2014, 20:18

ce e ala mahalep ?

ionela84 1

16.04.2014, 07:19

Mahalep/mahalepi=condiment utilizat in industria patiseriei dar mai cu seama in cozonacul grecesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac din rulade cu ciocolata