Cozonac ardelenesc cu vin

de Rocsi in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • 70 ml vin alb
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • un strop sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • umplutura:
  • 150 gr nuca macinata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 1 esenta rom
  • rahat
  • stafide
  • 1 lingura cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ardelenesc cu vin:

aluatul:galbenusurile le freci cu un strop de sare.

intr-un lighean puneti faina.

drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut.

restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de rom.

dupa ce maiaua a crescut,se pune laptele caldut peste faina,galbenusurile frecate,si vinul caldut.

amesteci bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

framanti apoi cu ulei caldut pana aluatul se desprinde de maini.

acoperi aluatul cu un prosop curat si il lasi la crescut.

intre timp prepari crema:albusurile le bati spuma.

acestea le adaugi peste nuca macinata,apoi se pune zaharul,esenta de rom,stafide inmuiate,bucatele rahat,cacao si amestecati bine toate(daca nuca nu s-a inmuiat suficient mai puneti putin lapte).

cand aluatul isi dubla volumul,il imparti in 2,intinzi fiecare bucata de aluat cu sucitorul pe o masa pudrata cu faina,umpleti cu crema si ii rulati.

pregatiti 2 tavi cu hartie de copt,puneti fiecare cozonac in tava.

bateti 1 ou iar cu acesta ungeti cozonacii pe deasupra .ii mai lasati in tava 15 min la crescut apoi ii bagati in cuptorul incins sii ii lasati pana sunt gata.

cand ii scoateti faceti un sirop din apa ,ulei ,zahar si ii ungeti pe deasupra si ii pudrati cu zahar pudra.

sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ardelenesc cu vin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu aroma de rom