Cozonac ardelenesc cu vin

de Rocsi in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 3166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • 70 ml vin alb
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • un strop sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • umplutura:
  • 150 gr nuca macinata
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 1 esenta rom
  • rahat
  • stafide
  • 1 lingura cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ardelenesc cu vin:

aluatul:galbenusurile le freci cu un strop de sare.


intr-un lighean puneti faina.


drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut.


restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de rom.


dupa ce maiaua a crescut,se pune laptele caldut peste faina,galbenusurile frecate,si vinul caldut.


amesteci bine pana se incorporeaza toate ingredientele.


framanti apoi cu ulei caldut pana aluatul se desprinde de maini.


acoperi aluatul cu un prosop curat si il lasi la crescut.


intre timp prepari crema:albusurile le bati spuma.


acestea le adaugi peste nuca macinata,apoi se pune zaharul,esenta de rom,stafide inmuiate,bucatele rahat,cacao si amestecati bine toate(daca nuca nu s-a inmuiat suficient mai puneti putin lapte).


cand aluatul isi dubla volumul,il imparti in 2,intinzi fiecare bucata de aluat cu sucitorul pe o masa pudrata cu faina,umpleti cu crema si ii rulati.


pregatiti 2 tavi cu hartie de copt,puneti fiecare cozonac in tava.


bateti 1 ou iar cu acesta ungeti cozonacii pe deasupra .ii mai lasati in tava 15 min la crescut apoi ii bagati in cuptorul incins sii ii lasati pana sunt gata.


cand ii scoateti faceti un sirop din apa ,ulei ,zahar si ii ungeti pe deasupra si ii pudrati cu zahar pudra.


sa aveti pofta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ardelenesc cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 16:12

eu am auzit, e f bun

Rocsi 1

22.04.2010, 17:11

e foarte bun va garantez

nadina73 1

23.04.2010, 00:03

cred rocsi cu siguratan e bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta dietetica