Cozonac cu cacao

de Panacris in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2203 vizualizari

 

O avanpremiera ptr sarbatorile ce vor urma! Simplu si gustos! ;)

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g,
  • drojdie uscata 4 lingurite
  • zahar tos 4 linguri
  • unt 50 g,
  • galbenusuri 5 bucati,
  • lapte 300 ml,
  • praf de sare,
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom,
  • zahar vanilinat,

Pentru umplutura

  • cacao 50 g, zahar pudra vanilinat 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Se programeaza masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si se supravegheaza pana cand devine un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru, se intinde o foaie de cca. 2 cm grosime. Se presara cacaoa si zaharul pudra vanilinat, apoi se ruleaza sub forma de sul, rasucindu-se un pic. Se lasa din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Dupa gustul fiecaruia, se unge cu galbensu de ou batut si se presara zahar tos au zahar vanilinat. Apoi se introduce in cuptorul preincalzit, cca. 60 minute la foc mic.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu cacao-0
Cozonac cu cacao-1
Cozonac cu cacao-2
Cozonac cu cacao-3

COMENTARII (24)

MonaMimi

MonaMimi 1

02.12.2012, 22:10

alba_zori

alba_zori 1

02.12.2012, 23:00

foarte bun

mamaieelena

mamaieelena 1

02.12.2012, 23:42

buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!