Cozonac cu cacao

de Panacris in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2314 vizualizari

 

O avanpremiera ptr sarbatorile ce vor urma! Simplu si gustos! ;)

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g,
  • drojdie uscata 4 lingurite
  • zahar tos 4 linguri
  • unt 50 g,
  • galbenusuri 5 bucati,
  • lapte 300 ml,
  • praf de sare,
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom,
  • zahar vanilinat,

Pentru umplutura

  • cacao 50 g, zahar pudra vanilinat 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Se programeaza masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si se supravegheaza pana cand devine un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.


Dupa ce a crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru, se intinde o foaie de cca. 2 cm grosime. Se presara cacaoa si zaharul pudra vanilinat, apoi se ruleaza sub forma de sul, rasucindu-se un pic. Se lasa din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Dupa gustul fiecaruia, se unge cu galbensu de ou batut si se presara zahar tos au zahar vanilinat. Apoi se introduce in cuptorul preincalzit, cca. 60 minute la foc mic.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MonaMimi 1

02.12.2012, 22:10

alba_zori 1

02.12.2012, 23:00

foarte bun

mamaieelena 1

02.12.2012, 23:42

buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Cosite cu rahat, nuci si stafide