Cozonac cu cacao si nuca

de Sim0na in Prajituri, 11 Apr 2012 | 1847 vizualizari

 

Aceasta este varianta mamei, cu care nu dau gres niciodata!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 kg faina 000
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri cacao
  • nuca tocata
  • uns:
  • galbenus
  • lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut.


Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut, treptat, framantand bine. Framantatul se continua pentru cca 30 minute, incorporand tot uleiul. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, fara curenti, vasul fiind acoperit cu un servet.


Se amesteca ingredientele pentru umplutura.


Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale, fiecare bucata se intinde la o grosime de cca 0,8-1 cm, se presara umplutura si se ruleaza. Se impletesc cate doua rulouri, si se aseaza in tavi, unde se mai lasa la crescut 1 ora.


Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru cca 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate cozonacii, se ung cu un amestec de galbenus si lapte.


Au iesit 2 cozonaci frumosi si gustosi!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.04.2012, 23:24

Alinutza80, iri_love,

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:19

placeee

Sim0na 1

13.04.2012, 21:42

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cozonac ieftin