Cozonac cu cacao si nuca

de Sim0na in Prajituri, 11 Apr 2012 | 1965 vizualizari

 

Aceasta este varianta mamei, cu care nu dau gres niciodata!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 kg faina 000
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri cacao
  • nuca tocata
  • uns:
  • galbenus
  • lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut.


Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut, treptat, framantand bine. Framantatul se continua pentru cca 30 minute, incorporand tot uleiul. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, fara curenti, vasul fiind acoperit cu un servet.


Se amesteca ingredientele pentru umplutura.


Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale, fiecare bucata se intinde la o grosime de cca 0,8-1 cm, se presara umplutura si se ruleaza. Se impletesc cate doua rulouri, si se aseaza in tavi, unde se mai lasa la crescut 1 ora.


Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru cca 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate cozonacii, se ung cu un amestec de galbenus si lapte.


Au iesit 2 cozonaci frumosi si gustosi!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.04.2012, 23:24

Alinutza80, iri_love,

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:19

placeee

Sim0na 1

13.04.2012, 21:42

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada